۱: تجربه ذهنی از آبوهوا
آبوهوا میتواند احساسات ما را تغییر دهد، اما تجربه ذهنی تأثیر بیشتری دارد، برخی افراد عاشق پروپاقرص زمستان هستند و برخی گرمای تابستان را به یخبندان زمستان ترجیح میدهند. به طور کل ادراک و ترجیحات شخصی در واکنش ما به آبوهوا نقش مهمی دارند ؛مثلاً دماهای بسیار بالا برای برخی خوشایند و برای دیگران طاقتفرساست. این نشان میدهد که ادراک ما از آبوهوا عامل اصلی در تأثیر آن بر احساسات است.
۲: تاثیر دمای هوا و افسردگی فصلی
دمای هوا بر حالات روانی افراد تأثیر زیادی دارد. کاهش نور خورشید در زمستان میتواند باعث افسردگی فصلی شود، این حالت به دلیل کاهش تولید سروتونین، که تنظیمکننده خلقوخوست، رخ میدهد. همچنین کاهش دما احتمال احساسات منفی را بالا میبرد. از طرفی گرمای زیاد هم میتواند استرسزا باشد و احساس خستگی ایجاد کند.
۳: تاثیر هوای ابری و بارانی بر سلامت روان
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت(WHO) روزهای بارانی سطح انرژی و فعالیت افراد را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد. هوای ابری انگیزه اجتماعی و فیزیکی را کم کرده و روحیه عمومی را پایین میآورد. این تأثیرات در مناطقی با بارندگی طولانیمدت بیشتر دیده میشود.
![آیا آبوهوا بر احساسات ما تأثیر میگذارد؟](http://tebyanmedia.getnews.ir/d/2024/12/28/4/22488269.jpg?ts=1735382950000)
۴. تأثیر گرما بر سلامت روان
طبق تحقیقاتی که توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شد دمای بالای ۳۵ درجه استرس و اضطراب را تا ۲۰% افزایش میدهد. گرما بدن را تحت فشار قرار داده و خستگی و نگرانی روانی را تشدید میکند. همچنین گرمای شبانه باعث کاهش کیفیت خواب و افزایش استرس میشود. خواب ضعیف روی روحیه، تمرکز و کارایی افراد در روز بعد تأثیر منفی میگذارد و این مشکل میتواند در بلندمدت سلامت روان را تهدید میکند.
![آیا آبوهوا بر احساسات ما تأثیر میگذارد؟](http://tebyanmedia.getnews.ir/d/2024/12/28/4/22488270.jpg?ts=1735382951000)
۵. تفاوتهای فردی
پژوهشها نشان دادهاند که افراد حساستر یا روانرنجور بیشتر تحت تأثیر تغییرات آبوهوا قرار میگیرند. این افراد شرایط جوی منفی را شدیدتر تجربه کرده و واکنشهای عاطفی بیشتری نشان میدهند. درک ویژگیهای شخصیتی میتواند به تنظیم بهتر احساسات کمک کند.
پیام شما به ما