از آنجایی که درک بسیاری از مسائل مالی از توان کودک خارج است، والدین باید با احتیاط و دقت در انتقال اطلاعات مربوط به پول عمل کنند چرا که میتواند منجر به ایجاد نگرانی و اضطراب در آنها شود.
با ریشهدار شدن مصرفگرایی در جامعه و خصوصا سبک زندگی خانوادهها، کودکان هم کم و بیش با این مسئله درگیر شده و با درخواستهای دائمی، نه تنها از قناعتورزی دور میشوند بلکه خرج زیادی روی دست خانوادههایشان میگذارند.
در بحرانهای مالی کودکان نسبت به سایر اعضای خانواده آسیبپذیرتر هستند و کنترل نکردن شرایط توسط والدین میتواند آنها را مستقیما درگیر کند اما چطور میتوان غیر مستقیم کودک را متوجه شرایط خانواده کرد؟
اینکه بچهها چطور پولشان را مدیریت کنند و برای خرید کردن دست به انتخابهای هوشمندانه بزنند در وهله اول مستلزم داشتن الگوهای مناسب و در قدم بعدی آموزش دیدن از سوی این الگوها یعنی والدین است.
با شروع سال تحصیلی جدید و ورود بچهها به مدرسه نیازها و دغدغههای جدیدی به زندگی آنها اضافه میشود. پول تو جیبی گرفتن و خرید کردن به صورت مستقلانه یکی از این دغدغههاست که باید اصولی و قاعدهمند باشد.
کیفیت و کمیت پول تو جیبی دادن به دانش آموزان یکی از مسائل مهمی است که عدم توجه به آن میتواند آینده مالی بچهها را تحت تاثیر قرار دهد.
افتتاح حساب بانکی برای نوجوانان، گامی در جهت مسئولیتپذیر شدن آنها و البته آمادهسازی برای مواجه شدن با مسائل مالی در آینده است که باید همراه با نظارت و رعایت شرایطی باشد.
برای آموزش ارزش پول و مفاهیم مالی به کودکان، در هر سنی باید از الگوهای مختلفی استفاده کرد چرا که کودکان در هر سنی رفتار متفاوتی را بروز میدهند و درک متفاوتی از مسائل دارند.
در نظام آموزشی ایران چندان توجهی به آموزش مسائل مالی به کودکان دبستانی نمیشود و این در حالی است که این مهارت نیز مانند خواندن و نوشتن برای کودک اهمیت دارد و رفتار مالی او را در بزرگسالی شکل میدهد. با این حال والدین میتوانند در خانه و با چند سرگرمی ساده که در این مطلب به آنها پرداختهایم، ارزش پول را به کودک آموزش دهند.