در روزهای اخیر، تصویر یکی از کتابهای دانشگاهی در فضای مجازی جنجالی شده است. در این تصویر به نقل از کتاب، سن ازدواج پیامبر با عایشه را ۹ سالگی عنوان کرده، در حالی که سن پیامبر ۵۱ سال ذکر شده است.
اهل سنت به این باور اصرار دارند که عایشه در ۶سالگی به عقد رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) درآمده و در ۹سالگی به خانه ایشان وارد شده است.در این مقاله، صحت و سُقم این ادعا را با استناد به کتابهای بزرگان اهل تسنن بررسی میکنیم.
سیرۀ پیامبر اکرم صلی الله علیهوآله در زمینه کارآفرینی بسیار الهامبخش است. ایشان نه تنها خود به فعالیتهای اقتصادی میپرداختند، بلکه با گفتار و رفتار خود، اصول و ارزشهای مهمی را در این زمینه پایهگذاری کردند. در اینجا به برخی از جنبههای مهم سیرۀ ایشان در زمینه کارآفرینی اشاره میکنیم
وَکُنْتُمْ عَلَیشَفَا حُفْرَة مِنَ النَّارِ،تَشْرَبُونَ الطَّرَقَو تَقْتَاتُونَالْوَرَقَ،أَذِلَّةً خَاسِئِینَ،تَخَافُونَ أَنْیَتَخَطَّفَکُمُ النَّاسُ مِنْحَوْلِکُمْ (شما قبل از اسلام، بر لب پرتگاه دوزخ قرار داشته و آب نوشیدنیشما متعفنوگندیده بود و خوراکتان برگدرختان!خوار و ذلیل بودید و میترسیدید که دشمنان شما را بربایند و ببلعند!) /فرازی از خطبه فدکیه - ۲۲
خانۀ امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسلام از نظر موقعیت، معماری و لوازم زندگی چه ویژگیهایی داشته است؟ در ادامه میخوانید.
پدافند غیرعامل به معنای دفاع غیرمسلحانه در برابر حملات آفندی دشمن است که به منظور کاهش تلفات، افزایش بازدارندگی، حفظ امنیت جامعه و مدیریت بحران انجام میشود. اینجا مواردی از بهکارگیری اصول پدافند غیرعامل را در سیرۀ پیامبر اکرم صلیاللهعلیه وآله مرور میکنیم.
فدک یکی از دهکدههای آباد و حاصلخیز نزدیک خیبر و تا مدینه، حدود150 کیلومتر فاصله دارد. در سال هفتم ه.ق، قلعههای خیبر، یکی پس از دیگری بهدست مسلمین فتح شدند و قدرت مرکزی یهود در هم شکست. ساکنان فدک تسلیم شدند و در برابر پیامبر متعهد شدند که نیمی از باغهای خود را به حضرت واگذار کنند. پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله در زمان حیات خود، فدک را به حضرت زهرا علیهاالسلام هدیه دادند و ارث نبود.
تصویرسازی هوش مصنوعی برای تبیان از روز دوم محرم و ورود کاروان سیدالشهدا علیهالسلام به سرزمین کربوبلا
کوفه شهری نسبتاً جدید بود و جمعیت آن متشکل از قبایل مختلف عربی و گروههای دیگری از اقوام مختلف میشد. این تنوع قومی و قبیلهای موجب تنشهای اجتماعی و سیاسی در کوفه میشد. از لحاظ اجتماعی، کوفه شهری پویا و متنوع بود که در آن طبقات مختلف اجتماعی از جمله اشراف، نظامیان، کشاورزان، و بازرگانان حضور داشتند.
وَلِلّهِ الْحَمْدُ، اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلی ما هَدینا وَلَهُ الشُّکْرُ علی ما اَوْلینا ، عید سعید فطر مبارک