اگر تا دیروز مادران نگران این بودند که کودکشان در کوچه و خیابان دزدیده نشود یا حادثهای برایش اتفاق نیفتد، امروزه باید نگران باشند که حادثه مجازی و خطر اینترنت و دنیای مدرن فرزندشان را تهدید نکند. اخیرا کودکانی را در فضای مجازی میبینیم که با ظاهری مرتب و لباسهایی زیبا جلوی دوربین میآیند و آهنگهایی میخوانند که حتی برای بزرگسالان هم مناسب نیست.
دو سر سوخت
این کودکان قربانیان والدین ناآگاهشان هستند، چه مخاطبان آنها را دوست داشته باشند چه نه، نوجوانی و جوانی سختی خواهند داشت. کودک به سن نوجوانی میرسد و میبیند دوست ندارد آن حجم از عکس و فیلم از او در دستان مردم بچرخد. اگر زیر عکسها و فیلمهایش نظرات مثبت ببیند شاید در ظاهر و موقت شادمان شود، اما تبدیل به یک انسان خودشیفته میشود که دیگر تمام محور زندگی و جهان را خودش میبیند و دچار تلههای بزرگی در جامعه میشود. اگر هم نظرات منفی ببیند معمولا تبدیل به آدمی با عزت نفس پایین میشود که در معرض انواع اختلالات روحی و روانی قرار دارد.
بلوغ زودهنگام
حدود یکی دو دهه میشود که سنِ به بلوغ رسیدن در دختران و پسران پایین آمده. منظور از این بلوغ، بلوغ جنسی و جسمی است نه بلوغ عقلانی! علل بلوغ زودرس هم میتواند ژنتیکی باشد هم محیطی. ما به علل ژنتیکی کاری نداریم اما علل محیطی، هم شامل افزایش وزن و خوردن غذاهای ناسالم و کمتحرکی است هم شامل در معرض محرکهای جنسی قرار گرفتن!
در شرایطی که خیلی از بچهها زمان زیادی را در فضای مجازی میگردند و به خودی خود ممکن است در دام فیلم و عکسهای غیراخلاقی بیفتند، با پدیده کودک کار مجازی هم روبرو هستیم که جلوی دوربین میرقصد و اشعاری که نامناسب برای سنش است را میخواند و همین مساله میتواند روند بلوغ را جلو بیندازد.
نقض جدی حریم خصوصی
چندی پیش فیلمی منتشر شد که روایتی از مادر و پدری بود که قبل از به دنیا آمدن فرزندشان برای او صفحهای شاخته بودند و از نوزادی تا بزرگ شدنش را منتشر کرده بودند. چندین سال بعد، فیلمهای غیراخلاقی پخش شد که تصویر صورت شخص را برداشته و به جایش تصویر آن کودک را استفاده کرده بودند!
اگر حتی در نظر بگیریم که این اتفاق هم نیفتد، پخش کردن عکس و فیلمهای کودکان در دنیای مجازی کاری منطقی بنظر نمیرسد. او کودکی خردسال است که نیاز به حمایت و مراقبت بیشتری دارد و آسیبپذیرترین شخص در برابر اتفاقات هم هست. پس بیایید امانتدارهای خوبی در برابر فرزندانمان که هدیههای خداوند هستند باشیم.
کودکان مثل طوطی هستند
کودک مثل طوطی است، هر کار ببیند تقلید میکند و هر چه بشنود میگوید. کودک کار مجازی که انواع اقسام فعالیتهای پر خطر را به راحتی میبیند چگونه میتواند تربیتپذیر شود و چگونه میخواهد فرق بین خوب و بد را بفهمد؟
در یکی از ویدیوهای اخیرا منتشر شده کودکی را میبینیم که به راحتی ادای سیگار کشیدن را در میآورد و مادر پدر به او میخندیدند یا در ویدیوی دیگر خودش را شبیه کسانی کرده بود که عملهای سنگین زیبایی انجام داده! بچه هر چیز را که ببیند تقلید میکند و در ضمیر ناخودآگاهش بسیار تاثیر گذار است پس باید مراقب تکتک دیدهها و شنیدههای کودکانمان باشیم!
پیام شما به ما